

Wera Tools 2021 British Kart Championship





Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing	All	Tuesday 14 th	Thursday 16 th	
on/Documentation & Drivers		September	September - 18.00	Online Signing on via the link emailed out.
Briefing				
	All	Saturday 18 th	Saturday 18 th	
		September as per	September as per	Scrutineering Cards will be handed out during first practice on Saturday morning.
Scrutineering		the times stated in	the times stated in	Your Scrutineering Card must be handed in by 11.30am on Saturday 18th September.
		the notes & Final	the notes & Final	
		Instructions	Instructions	
Fuel Collection	All	15.30	17.30	From the Vital Equipment Station
Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	17:00	From the Tyre Distribution Point. Any wet tyres that need to be scanned into this event must be
				scanned within the tyre collection times.



Wera Tools 2021 British Kart Championship





Saturday

Competitor Notes

- Transponder collection 8am 9am. Transponders must be fitted before going on track for practice & at all times throughout the event.
- Fuel Station opening times Saturday 08.00 until 11.00 and again from 12.00 15.00 this will be the last available time to collect fuel for the event.
- Tyre collection times Saturday 08.00 until 10.00. Any wet tyres that need to be scanned into this event must be scanned within the tyre collection times.
- Honda Cadet Exhaust distribution and Crank Case sealing 08.00am 10.00am Please refer to the Final Instructions for further details.

Practice	Class	Group	Start time	Notes
			Transponders m	ust be fitted from Practice 1 onwards.
Practice 1	Mini Max	All	09.00	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior Rotax	0 - 33	09.10	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior Rotax	34 - 98	09.20	Duration 8 minutes
Practice 1	Senior Rotax	0 - 44	09.30	Duration 8 minutes
Practice 1	Senior Rotax	48 - 98	09.40	Duration 8 minutes
Practice 1	Rotax 177	All	09.50	Duration 8 minutes
Practice 1	Honda	All	10.00	Duration 8 minutes
Practice 1	KZ2	All	10.10	Duration 8 minutes
Practice 2	Mini Max	All	10.20	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior Rotax	0 - 33	10.30	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior Rotax	34 - 98	10.40	Duration 8 minutes
Practice 2	Senior Rotax	0 - 44	10.50	Duration 8 minutes
Practice 2	Senior Rotax	48 - 98	11.00	Duration 8 minutes
Practice 2	Rotax 177	All	11.10	Duration 8 minutes
Practice 2	Honda	All	11.20	Duration 8 minutes
Practice 2	KZ2	All	11.30	Duration 8 minutes



Wera Tools 2021 British Kart Championship





Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Mini Max	All	11.35	11.43	11.45	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	11.45	11.53	11.55	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	11.55	12.03	12.05	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	12.05	12.13	12.15	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	12.15	12.23	12.25	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Rotax 177	All	12.25	12.33	12.35	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Honda	All	12.35	12.43	12.45	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	KZ2	All	12.45	12.53	12.55	Duration 5 minutes

Break 13.05 - 13.35

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Mini Max	All	13.25	13.33	13.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Junior Rotax	BvC	13.45	13.53	13.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Senior Rotax	BvC	14.05	14.13	14.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Rotax 177	All	14.25	14.33	14.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 1	Honda	All	14.45	14.53	14.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 1	KZ2	All	15.05	15.13	15.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 2	Junior Rotax	ΑνC	15.25	15.33	15.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 2	Senior Rotax	ΑνC	15.45	15.53	15.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 2	Mini Max	All	16.05	16.13	16.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 2	Rotax 177	All	16.25	16.33	16.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 2	Honda	All	16.45	16.53	16.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 12 – Heat 3	Junior Rotax	ΑvΒ	17.05	17.13	17.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 3	Senior Rotax	ΑvΒ	17.25	17.33	17.35	Duration 10 minutes + 1 lap



Wera Tools 2021 British Kart Championship





Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	KZ2	All	08.50	09.00	Duration 8 minutes
Warm Up	Mini Max	All	09.00	09.10	Duration 8 minutes
Warm Up	Junior Rotax	0 - 33	09.10	09.20	Duration 8 minutes
Warm Up	Junior Rotax	34 - 98	09.20	09.30	Duration 8 minutes
Warm Up	Senior Rotax	0 - 44	09.30	09.40	Duration 8 minutes
Warm Up	Senior Rotax	48 - 98	09.40	09.50	Duration 8 minutes
Warm Up	Rotax 177	All	09.50	10.00	Duration 8 minutes
Warm Up	Honda	All	10.00	10.10	Duration 8 minutes

Repechage & Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 14 – Heat 2	KZ2	All	10.20	10.28	10.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 15	Mini Max	Prefinal	10.40	10.48	10.50	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 16	Rotax 177	Prefinal	11.05	11.13	11.15	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 17	Honda Cadet	Prefinal	11.30	11.38	11.40	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 18	Junior Rotax	Prefinal	11.55	12.03	12.05	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 19	Senior Rotax	Prefinal	12.20	12.28	12.30	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 20	KZ2	Prefinal	12.45	12.53	12.55	Duration 12 minutes + 1 lap

Break 13.15 - 13.45

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 21	Mini Max	Final	13.35	13.43	13.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 22	Rotax 177	Final	14.05	14.13	14.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 23	Honda Cadet	Final	14.35	14.43	14.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 24	Junior Rotax	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 25	Senior Rotax	Final	15.35	15.43	15.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 26	KZ2	Final	16.05	16.13	16.15	Duration 15 minutes + 1 lap



Official Timetable for Rotax, Honda & KZ2

Warden Law 18-19 September 2021

Wera Tools 2021 British Kart Championship





Competitor Notes

- As per Championship Regulation 1.6.4.4 there will not be a Repechage for the Junior & Senior Rotax Classes
- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie & Top Privateer from each class (if applicable).
- Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
- The top 3 Drivers in each class may be required to attend a Press Conference at the Race Centre after the Award Ceremony.
- From 1pm on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Tyre Distribution Point along with collection of purchased tyre bags.