



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	13.00 (Wednesday 4 th May)	09.00 (Saturday 7 th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	13.00 (Wednesday 4 th May)	11.30 (Saturday 7 th May)	Online Scrutineering via the link emailed out
Fuel Collection	All	16.00	18.00	From the Vital Equipment Station
Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	18.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre)

Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	13.00 (Wednesday 4 th May)	09.00 (Saturday 7 th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	13.00 (Wednesday 4 th May)	11.30 (Saturday 7 th May)	Online Scrutineering via the link emailed out
Drivers Briefing	Honda Cadet	08.30		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Mini Max	08.45		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Senior Rotax	09.00		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Junior Rotax	09.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Fuel Collection	All	08.00	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.30	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
Media Photo's	All Rotax			Please check the official Media Timetable
Transponder Allocation	All	10.30		From the Race Centre
Physical Scrutineering	Honda Cadet	17.30	18.30	In the Scrutineering Bay





Wera Tools 2022 British Kart Championship





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 1	Honda Cadet	5 - 50	09.30	Duration 8 minutes
Practice 1	Honda Cadet	53 - 99	09.40	Duration 8 minutes
Practice 1	Mini Max	2 - 34	09.50	Duration 8 minutes
Practice 1	Mini Max	35 - 95	10.00	Duration 8 minutes
Practice 1	Senior Rotax	0 - 42	10.10	Duration 8 minutes
Practice 1	Senior Rotax	45 - 99	10.20	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior Rotax	5 - 43	10.30	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior Rotax	44 - 96	10.40	Duration 8 minutes
Practice 2	Honda Cadet	5 – 50	10.50	Duration 8 minutes
Practice 2	Honda Cadet	53 - 99	11.00	Duration 8 minutes
Practice 2	Mini Max	2 - 34	11.10	Duration 8 minutes
Practice 2	Mini Max	35 - 95	11.20	Duration 8 minutes
Practice 2	Senior Rotax	0 - 42	11.30	Duration 8 minutes
Practice 2	Senior Rotax	45 - 99	11.40	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior Rotax	5 – 43	11.50	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior Rotax	44 - 96	12.00	Duration 8 minutes
Transponders must be Practice 3	Honda Cadet	onwards – If your	transponder is not	fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards. Duration 8 minutes
Practice 3	Honda Cadet	53 - 99	12.20	Duration 8 minutes
Practice 3	Mini Max	2 - 34	12.30	Duration 8 minutes
Practice 3	Mini Max	35 - 95	12.40	Duration 8 minutes
Practice 3	Senior Rotax	0 - 42	12.50	Duration 8 minutes
Practice 3	Senior Rotax	45 - 99	13.00	Duration 8 minutes
			47.40	D .: 0 : .
Practice 3	Junior Rotax	5 – 43	13.10	Duration 8 minutes

Break 13.30 - 14.00





Wera Tools 2022 British Kart Championship





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Honda Cadet	5 – 50	14.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Honda Cadet	53 - 99	14.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max	2 - 34	14.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max	35 - 95	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	0 - 42	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	45 - 99	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	5 - 43	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	44 - 96	15.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	5 - 50	15.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	53 - 99	15.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max	2 - 34	15.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max	35 - 95	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	0 - 42	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	45 - 99	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	5 - 43	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	44 - 96	16.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Honda Cadet	5 – 50	16.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Honda Cadet	53 - 99	16.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max	2 - 34	17.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max	35 - 95	17.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	0 - 42	17.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	45 - 99	17.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	5 - 43	17.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	44 - 96	17.50	Duration 8 minutes



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Saturday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Fuel Collection	All	08.00	11.00	From the Vital Equipment Station
		12.00	15.00	
Tyre Collection Times	All	08:00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice
Controlled Exhaust Distribution	Honda Cadet	08.00	09.00	In the Scrutineering Bay
Media photos	Honda Cadet			Please check the official Media Timetable

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 7	Honda Cadet	5 - 50	09.00	Duration 8 minutes
Practice 7	Honda Cadet	53 - 99	09.10	Duration 8 minutes
Practice 7	Mini Max	2 - 34	09.20	Duration 8 minutes
Practice 7	Mini Max	35 - 95	09.30	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior Rotax	0 - 42	09.40	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior Rotax	45 - 99	09.50	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior Rotax	5 – 43	10.00	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior Rotax	44 - 96	10.10	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 8)	Honda Cadet	TQ Group 1	10.20	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Honda Cadet	TQ Group 2	10.30	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Mini Max	TQ Group 1	10.40	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Mini Max	TQ Group 2	10.50	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Senior Rotax	TQ Group 1	11.00	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Senior Rotax	TQ Group 2	11.10	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Junior Rotax	TQ Group 1	11.20	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Junior Rotax	TQ Group 2	11.30	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation





Wera Tools 2022 British Kart Championship





Saturday Continued

Practice & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Honda Cadet	Group 1	12.20	12.28	12.30	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Honda Cadet	Group 2	12.30	12.38	12.40	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Mini Max	Group 1	12.40	12.48	12.50	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Mini Max	Group 2	12.50	12.58	13.00	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	13.00	13.08	13.10	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	13.10	13.18	13.20	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	13.20	13.28	13.30	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	13.30	13.38	13.40	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Honda Cadet	BvC	13.40	13.48	13.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Mini Max	BvC	14.00	14.08	14.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Senior Rotax	BvC	14.20	14.28	14.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Junior Rotax	ΑνD	14.40	14.48	14.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Junior Rotax	BvC	15.00	15.08	15.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 2	Honda Cadet	ΑνC	15.20	15.28	15.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 2	Mini Max	ΑνC	15.40	15.48	15.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 2	Senior Rotax	ΑνC	16.00	16.08	16.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 3	Junior Rotax	ΑνC	16.20	16.28	16.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 4	Junior Rotax	BvD	16.40	16.48	16.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 3	Honda Cadet	ΑvΒ	17.00	17.08	17.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 12 – Heat 3	Mini Max	ΑvΒ	17.20	17.28	17.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 3	Senior Rotax	ΑvΒ	17.40	17.48	17.50	Duration 10 minutes + 1 lap





Wera Tools 2022 British Kart Championship





Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Honda Cadet	5 - 50	08.55	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Honda Cadet	53 - 99	09.03	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	Mini Max	2 - 34	09.11	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Mini Max	35 - 95	09.19	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	0 - 42	09.27	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	45 - 99	09.35	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	5 - 43	09.43	09.48	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	44 - 96	09.51	09.56	Duration 5 minutes

Repechage & Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 14	Honda Cadet	Repechage	10.00	10.08	10.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 15	Mini Max	Repechage	10.20	10.28	10.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 16	Senior Rotax	Repechage	10.40	10.48	10.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 17	Junior Cadet	Repechage	11.00	11.08	11.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 18	Honda Cadet	Prefinal	11.20	11.28	11.30	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 19	Mini Max	Prefinal	11.45	11.53	11.55	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 20	Senior Rotax	Prefinal	12.10	12.18	12.20	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 21	Junior Rotax	Prefinal	12.35	12.43	12.45	Duration 12 minutes + 1 lap

Break 13.10 - 13.45

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 22	Honda	Final	13.35	13.43	13.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 23	Mini Max	Final	14.05	14.13	14.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 24	Senior Rotax	Final	14.35	14.43	14.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 25	Junior Rotax	Final	15.05	14.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Competitor Notes

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class.
- Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
- The top 3 Drivers in each class may be required to attend a Press Conference at the Race Centre after the Award Ceremony.
- From 14:00 until 18.00 on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Tyre Distribution point. Tyre bags can be purchased from the sealing area.
- Tyre recycling at the Tyre Distribution point will be from 14.00 until 18.00 on Sunday. 1x recycling credit for every set of tyres purchased.