



Whilton Mill

17-19 March 2023





Thursday

| Action | Class | Time from | Time until | Notes |
|--|-------|--|---|---|
| Parking of working vehicles | Teams | 09.00 | | Please be respectful of Officials instructions |
| Parking of working vehicles | All | 10.00 | | Please be respectful of Officials instructions |
| Online Signing on/Documentation | All | 13.00 (Wednesday 15 th March) | 09.00 (Saturday 18th March) | Online Signing on via the link emailed out |
| | | | | You must be signed on before you go on track |
| Scrutineering | All | 13.00 (Wednesday 15 th March) | 11.30 (Saturday 18 th March) | Online Scrutineering via the link emailed out |
| Fuel Collection | All | 16.00 | 18.00 | From the Vital Equipment Station |
| Practice Slick & Wet Tyre Collection & | All | 15.00 | 18.00 | From the Tyre Distribution centre (Race Centre) |
| Registration | | | | |

Friday

| Action | Class | Time from | Time until | Notes |
|--------------------------------------|--------------|--|---|--|
| Parking of working vehicles | All | 07.00 | | Please be respectful of Officials instructions |
| Online Signing on/Documentation | All | 13.00 (Wednesday 15 th March) | 09.00 (Saturday 18 th March) | Online Signing on via the link emailed out |
| | | | | You must be signed on before you go on track |
| Scrutineering | All | 13.00 (Wednesday 15th March) | 11.30 (Saturday 18 th March) | Online Scrutineering via the link emailed out |
| Drivers Briefing | Junior Rotax | 08.30 | | Held in the Race Centre – attendance is mandatory. |
| Drivers Briefing | Mini Max 950 | 08.45 | | Held in the Race Centre – attendance is mandatory. |
| Drivers Briefing | Senior Rotax | 09.00 | | Held in the Race Centre – attendance is mandatory. |
| Drivers Briefing | Micro Max | 09.15 | | Held in the Race Centre – attendance is mandatory. |
| Fuel Collection | All | 08.00 | 11.00 | |
| | | 12.00 | 15.00 | From the Vital Equipment Station |
| | | 16.00 | 17.30 | |
| Practice Slick & Wet Tyre Collection | All | 08.00 | 10.00 | From the Tyre Distribution centre |
| & Registration | | | | |
| Transponder Allocation | All | 10.30 | | From the Race Centre |
| Physical Scrutineering | Senior Rotax | 16.30 | 17.30 | In the Scrutineering Bay |
| Exhaust Wadding voucher purchase | Micro Max & | 12.30 | | From the Race Centre |
| | Mini Max 950 | | | |
| Race Slick tyre Collection & | All | 16.00 | 18.00 | From the Tyre Distribution centre |
| Registration | | | | |





Senior Rotax

Senior Rotax

Micro Max

2-46

49-99

All

Official Timetable for Rotax O Plate

Whilton Mill







Friday Continued

Practice 3

Practice 3
Practice 3

| Practice | Class | Group | Start time | Notes | | | | | | |
|----------------------|---|------------------|------------|--------------------|--|--|--|--|--|--|
| Practice 1 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 09.30 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Junior Rotax | 38-66 | 09.40 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Junior Rotax | 67-99 | 09.50 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Mini Max 950 | 11-40 | 10.00 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Mini Max 950 | 44-99 | 10.10 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Senior Rotax | 2-46 | 10.20 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Senior Rotax | 49-99 | 10.30 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 1 | Micro Max | All | 10.40 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 10.50 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Junior Rotax | 38-66 | 11.00 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Junior Rotax | 67-99 | 11.10 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Mini Max 950 | 11-40 | 11.20 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Mini Max 950 | 44-99 | 11.30 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Senior Rotax | 2-46 | 11.40 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Senior Rotax | 44-99 | 11.50 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 2 | Micro Max | All | 12.00 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Transponders must be | Transponders must be fitted from Practice 3 onwards – If your transponder is not fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards. | | | | | | | | | |
| Practice 3 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 12.10 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 3 | Junior Rotax | 38-66 | 12.20 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 3 | Junior Rotax | 67-99 | 12.30 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 3 | Mini Max 950 | 11-40 | 12.40 | Duration 8 minutes | | | | | | |
| Practice 3 | Mini Max 950 | 44-99 | 12.50 | Duration 8 minutes | | | | | | |

Break 13.30 - 14.00

13.00

13.10

13.20



Duration 8 minutes

Duration 8 minutes

Duration 8 minutes



Whilton Mill

17-19 March 2023





Friday Continued

| Practice | Class | Group | Start time | Notes |
|------------|--------------|------------------|------------|--------------------|
| Practice 4 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 14.00 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Junior Rotax | 38-66 | 14.10 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Junior Rotax | 67-99 | 14.20 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Mini Max 950 | 11-40 | 14.30 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Mini Max 950 | 44-99 | 14.40 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Senior Rotax | 2-44 | 14.50 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Senior Rotax | 46-99 | 15.00 | Duration 8 minutes |
| Practice 4 | Micro Max | All | 15.10 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 15.20 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Junior Rotax | 38-66 | 15.30 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Junior Rotax | 67-99 | 15.40 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Mini Max 950 | 11-40 | 15.50 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Mini Max 950 | 44-99 | 16.00 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Senior Rotax | 2-44 | 16.10 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Senior Rotax | 46-99 | 16.20 | Duration 8 minutes |
| Practice 5 | Micro Max | All | 16.30 | Duration 8 minutes |



Whilton Mill







Saturday

| Action | Class | Time from | Time until | Notes |
|--|--------------|-----------|------------|---|
| Fuel Collection | All | 08.00 | 11.00 | From the Vital Equipment Station |
| | | 12.00 | 15.00 | |
| Slick & Wet Tyre Collection & Registration | All | 08:00 | 09.00 | Only for Drivers not attending Friday Practice |
| Drivers Briefing | All | 08.15 | | Only for Drivers not attending Friday Practice |
| Physical Scrutineering | Senior Rotax | 08.00 | 09.00 | Only for Drivers not attending Friday Practice |
| Exhaust Wadding fitment and sealing | Micro Max & | 08.00 | 09.00 | Please ensure Exhausts are stripped and ready for inspection. |
| | Mini Max 950 | | | |

| Practice | Class | Group | Start Time | Notes |
|----------------------------|--------------|------------------|------------|--|
| Practice 6 | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 09.00 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Junior Rotax | 38-66 | 09.10 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Junior Rotax | 67-99 | 09.20 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Mini Max 950 | 11-40 | 09.30 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Mini Max 950 | 44-99 | 09.40 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Senior Rotax | 2-44 | 09.50 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Senior Rotax | 46-99 | 10.00 | Duration 8 minutes |
| Practice 6 | Micro Max | All | 10.10 | Duration 8 minutes |
| TQ Simulation (Practice 7) | Junior Rotax | TQ Group 1 | 10.20 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Junior Rotax | TQ Group 2 | 10.30 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Junior Rotax | TQ Group 3 | 10.40 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Mini Max 950 | TQ Group 1 | 10.50 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Mini Max 950 | TQ Group 2 | 11.00 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Senior Rotax | TQ Group 1 | 11.10 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Senior Rotax | TQ Group 2 | 11.20 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |
| TQ Simulation (Practice 7) | Micro Max | All | 11.30 | Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation |



Whilton Mill







Saturday Continued

| Practice & Timed Qualifying | Class | Group | Gate Open | Gate Close | Start Time | Notes |
|-----------------------------|--------------|---------|-----------|------------|------------|---|
| Timed Qualifying | Junior Rotax | Group 1 | 11.30 | 11.38 | 11.40 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Junior Rotax | Group 2 | 11.40 | 11.48 | 11.50 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Junior Rotax | Group 3 | 11.50 | 11.58 | 12.00 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Mini Max 950 | Group 1 | 12.00 | 12.08 | 12.10 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Mini Max 950 | Group 2 | 12.10 | 12.18 | 12.20 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Senior Rotax | Group 1 | 12.20 | 12.28 | 12.30 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Senior Rotax | Group 2 | 12.30 | 12.38 | 12.40 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| Timed Qualifying | Micro Max | All | 12.40 | 12.48 | 12.50 | Duration 6 minutes – TQ Format as per Supplementary Regulation 8 Option 1 |
| | | | | | | |

Break 13.00 - 13.30

| Heats | Class | Group | Gate Open | Gate Close | Start | Notes |
|------------------|--------------|-------|-----------|------------|-------|----------------------------|
| Race 1 – Heat 1 | Junior Rotax | AvF | 13.20 | 13.28 | 13.30 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 2 – Heat 2 | Junior Rotax | BvE | 13.35 | 13.43 | 13.45 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 3 – Heat 3 | Junior Rotax | CvD | 13.50 | 13.58 | 14.00 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 4 – Heat 1 | Mini Max 950 | BvC | 14.05 | 14.13 | 14.15 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 5 – Heat 1 | Senior Rotax | ΑνC | 14.20 | 14.28 | 14.30 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 6 – Heat 2 | Senior Rotax | BvD | 14.35 | 14.43 | 14.45 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 7 – Heat 1 | Micro Max | All | 14.50 | 14.58 | 15.00 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 8 – Heat 4 | Junior Rotax | ΑvΕ | 15.05 | 15.13 | 15.15 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 9 – Heat 5 | Junior Rotax | BvD | 15.20 | 13.28 | 15.30 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 10 – Heat 6 | Junior Rotax | CvF | 15.35 | 15.43 | 15.45 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 11 – Heat 2 | Mini Max 950 | ΑνC | 15.50 | 15.58 | 16.00 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 12 – Heat 3 | Senior Rotax | ΑvD | 16.05 | 16.13 | 16.15 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 13 – Heat 4 | Senior Rotax | BvC | 16.20 | 16.28 | 16.30 | Duration 8 minutes + 1 lap |





Whilton Mill







Sunday

| Warm Up | Class | Group | Gate Open | Start Time | Notes |
|---------|--------------|------------------|-----------|------------|--------------------|
| Warm Up | Mini Max 950 | 11-40 | 09.25 | 09.30 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Mini Max 950 | 44-99 | 09.33 | 09.38 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Micro Max | All | 09.41 | 09.46 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Junior Rotax | 'S' & '0' & 4-37 | 09.49 | 09.54 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Junior Rotax | 38-66 | 09.57 | 10.02 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Junior Rotax | 67-99 | 10.05 | 10.10 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Senior Rotax | 2-44 | 10.13 | 10.18 | Duration 5 minutes |
| Warm Up | Senior Rotax | 46-99 | 10.21 | 10.26 | Duration 5 minutes |

| Heats, Repechage & Prefinals | Class | Group | Gate Open | Gate Close | Start Time | Notes |
|------------------------------|--------------|-----------|-----------|------------|------------|--|
| Race 14 – Heat 3 | Mini Max 950 | ΑvΒ | 10.35 | 10.43 | 10.45 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 15 – Heat 2 | Micro Max | All | 10.50 | 10.58 | 11.00 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 16 | Junior Rotax | Wera Cup | 11.05 | 11.13 | 11.15 | Duration 8 minutes + 1 lap - Drivers classified 65 th to 81st in the Intermediate |
| | | | | | | classification will qualify for the Wera Cup. No progression to the Repechage |
| | | | | | | will be made. |
| Race 17 | Junior Rotax | Repechage | 11.20 | 11.28 | 11.30 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 18 | Senior Rotax | Repechage | 11.35 | 11.43 | 11.45 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 19 | Mini Max 950 | Repechage | 11.50 | 11.58 | 12.00 | Duration 8 minutes + 1 lap |
| Race 20 | Micro Max | Prefinal | 12.05 | 12.13 | 12.15 | Duration 10 minutes + 1 lap |
| Race 21 | Junior Rotax | Prefinal | 12.25 | 12.33 | 12.35 | Duration 10 minutes + 1 lap |
| Race 22 | Senior Rotax | Prefinal | 12.45 | 12.53 | 12.55 | Duration 10 minutes + 1 lap |
| Race 23 | Mini Max 950 | Prefinal | 13.10 | 13.18 | 13.20 | Duration 10 minutes + 1 lap |

Break 13.40 - 14.15

The Presentation for the Junior Rotax Wera Cup Will take place during the Lunch Break





Whilton Mill

17-19 March 2023





| Finals | Class | Group | Gate Open | Gate Close | Start Time | Notes |
|---------|--------------|-------|-----------|------------|------------|-----------------------------|
| Race 24 | Micro Max | Final | 14.05 | 14.13 | 14.15 | Duration 12 minutes + 1 lap |
| Race 25 | Junior Rotax | Final | 14.30 | 14.38 | 14.40 | Duration 12 minutes + 1 lap |
| Race 26 | Senior Rotax | Final | 14.55 | 15.03 | 15.05 | Duration 12 minutes + 1 lap |
| Race 27 | Mini Max 950 | Final | 15.20 | 15.28 | 15.30 | Duration 12 minutes + 1 lap |

Competitor Notes

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class, plus Top Privateer and winning Mechanic.
 - Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.

