Whilton Mill



18.33

29-31 March 2024

#### Thursday

2024 British 0 Plate

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

29th-31st March, Whilton Mill Kart Club

**Entrant Briefing** 

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	13.00 (Wednesday 27 <sup>th</sup> March)	09.00 (Saturday 30 <sup>th</sup> March)	Online Signing on via the link emailed out You must be signed on before you go on track for Friday Practice
Online Scrutineering	All	13.00 (Wednesday 27 <sup>th</sup> March)	11.50 (Saturday 30 <sup>th</sup> March)	Online Scrutineering via the link emailed out
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	17.00	From the Tyre Distribution centre
Media Photos	All	16.00	18.00	In the Whilton Mill Briefing Room

ROTAX.

HONDA

**Team Entrants** 

## Friday



14.10



In the Race Centre

29th-31st March, Whilton Mill Kart Club

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

ROTAX.

HONDA

2024 British 0 Plate

Whilton Mill

# 29-31 March 2024

### Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes			
Practice 1	Junior Rotax	6 - 33	09.30	Duration 8 minutes			
Practice 1	Junior Rotax	34 - 64	09.40	Duration 8 minutes			
Practice 1	Junior Rotax	65 - 99	09.50	Duration 8 minutes			
Practice 1	Mini Max 950	5 - 36	10.00	Duration 8 minutes			
Practice 1	Mini Max 950	38 - 99	10.10	Duration 8 minutes			
Practice 1	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	10.20	Duration 8 minutes			
Practice 1	Senior Rotax	46 - 99	10.30	Duration 8 minutes			
Practice 1	Micro Max	All	10.40	Duration 8 minutes			
Practice 2	Honda Cadet	All	10.50	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	6 - 33	11.00	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	34 - 64	11.10	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	65 - 99	11.20	Duration 8 minutes			
Practice 2	Mini Max 950	5 - 36	11.30	Duration 8 minutes			
Practice 2	Mini Max 950	38 - 99	11.40	Duration 8 minutes			
Practice 2	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	11.50	Duration 8 minutes			
Practice 2	Senior Rotax	46 - 99	12.00	Duration 8 minutes			
Practice 2	Micro Max	All	12.10	Duration 8 minutes			
Practice 2	Honda Cadet	All	12.20	Duration 8 minutes			
Transponders must be fit	ted from Practice 3	onwards – If your t	ransponder is not	fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards.			
Practice 3	Junior Rotax	6 - 33	12.30	Duration 8 minutes			
Practice 3	Junior Rotax	34 - 64	12.40	Duration 8 minutes			
Practice 3	Junior Rotax	65 - 99	12.50	Duration 8 minutes			
Practice 3	Mini Max 950	5 - 36	13.00	Duration 8 minutes			
Practice 3	Mini Max 950	38 - 99	13.10	Duration 8 minutes			
Practice 3	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	13.20	Duration 8 minutes			
Practice 3	Senior Rotax	46 - 99	13.30	Duration 8 minutes			
Practice 3	Micro Max	All	13.40	Duration 8 minutes			
Practice 3	Honda Cadet	All	13.50	Duration 8 minutes			
	Break 14.00 - 14.30						





Whilton Mill

29-31 March 2024

### Friday Continued

29th-31st March, Whilton Mill Kart Club

2024 British 0 Plate

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Junior Rotax	6 - 33	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	34 - 64	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	65 - 99	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max 950	5 - 36	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max 950	38 - 99	15.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	15.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	46 - 99	15.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Micro Max	All	15.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	All	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	6 - 33	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	34 - 64	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	65 - 99	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max 950	5 - 36	16.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max 950	38 - 99	16.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	16.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	46 - 99	17.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Micro Max	All	17.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Honda Cadet	All	17.20	Duration 8 minutes

ROTAX.

HONDA





Whilton Mill



05.41

X

18.34

29-31 March 2024



ROTAX.

HONDA

2024 British 0 Plate

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

29th-31st March, Whilton Mill Kart Club

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Fuel Collection	All	08.30	12.30	From the Vital Equipment Station
		13.30	15.00	
Tyre Parc Ferme Open	All	08:00	18.00	In Parc Ferme
Tyre Distribution Open	All	08.00	13.45	Tyre Distribution Centre
		14.15	17.00	
Drivers Briefing	All	08.30		Only for Drivers not attending Friday Practice
Physical Scrutineering	Junior Rotax	08.00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice
Exhaust Wadding fitment and sealing	Micro Max & Mini Max 950	07.45	09.15	Please ensure Exhausts are stripped and ready for inspection.
Exhaust Restrictor Collection	Micro Max	08.00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice From the J.A.G Technical Support Van

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 6	Junior Rotax	6 - 33	09.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	34 - 64	09.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	65 - 99	09.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max 950	5 - 36	09.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max 950	38 - 99	09.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	2 – 43 Inc GP	09.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	46 - 99	10.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Micro Max	All	10.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Honda Cadet	All	10.20	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 1	10.30	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 2	10.40	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 3	10.50	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Mini Max 950	TQ Group 1	11.00	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Mini Max 950	TQ Group 2	11.10	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 1	11.20	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 2	11.30	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Micro Max	All	11.40	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Honda Cadet	All	11.50	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation



Posting Time :



Whilton Mill 29-31 March 2024

## Saturday Continued

Practice & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes		
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	11.50	11.58	12.00	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	12.02	12.10	12.12	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 3	12.14	12.22	12.24	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Mini Max 950	Group 1	12.26	12.34	12.36	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Mini Max 950	Group 2	12.38	12.46	12.48	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	12.50	12.58	13.00	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	13.02	13.10	13.12	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Micro Max	All	13.14	13.22	13.24	Duration 6 minutes		
Timed Qualifying	Honda Cadet	All	13.26	13.34	13.36	Duration 6 minutes		
	Break 13.45 – 14.15							

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Junior Rotax	A v D	14.05	14.13	14.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 2	Junior Rotax	ΒvΕ	14.20	14.28	14.30	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Mini Max 950	ВvС	14.35	14.43	14.45	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Senior Rotax	ΑvC	14.10	14.58	15.00	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Senior Rotax	ΒvD	15.05	15.13	15.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 1	Micro Max	All	15.20	15.28	15.30	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 1	Honda Cadet	All	15.35	15.43	15.45	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 2	Mini Max 950	A v C	15.50	15.58	16.00	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 3	Junior Rotax	C v D	16.05	16.13	16.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 4	Junior Rotax	ΑvΕ	16.20	16.28	16.30	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 3	Senior Rotax	A v D	16.35	16.43	16.45	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 12 – Heat 4	Senior Rotax	ВvС	16.50	16.58	17.00	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 3	Mini Max 950	ΑvΒ	17.05	17.13	17.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 14 – Heat 5	Junior Rotax	ВvС	17.20	17.28	17.30	Duration 8 minutes + 1 lap



Whilton Mill



06.39

19.36

29-31 March 2024

Sunday

2024 British 0 Plate

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

29th-31st March, Whilton Mill Kart Club

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Tyre Parc Ferme Open	All	08.00	17.00	In the Parc Ferme
Tyre Distribution Open	All	08.00	13.45	Tyre Distribution Centre
		14.15	16.45	
Tyre Recycling	All	14.00	18.00	Tyre Distribution Centre

ROTAX.

HONDA

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Micro Max	All	08.55	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Honda Cadet	All	09.03	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	Mini Max 950	Super Heat A	09.11	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Mini Max 950	Super Heat B	09.19	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	Super Heat A	09.27	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	Super Heat B	09.35	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	Super Heat A	09.43	09.48	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	Super Heat B	09.51	09.56	Duration 5 minutes

Heats & Super Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 15 – Heat 2	Micro Max	All	10.05	10.13	10.15	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 16 – Heat 2	Honda Cadet	All	10.20	10.28	10.30	Duration 8 minutes + 1 lap
Race 17	Mini Max 950	Super Heat A	10.35	10.43	10.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 18	Mini Max 950	Super Heat B	10.55	11.03	11.05	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 19	Junior Rotax	Super Heat A	11.15	11.23	11.25	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 20	Junior Rotax	Super Heat B	11.35	11.43	11.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 21	Micro Max	Super Heat	11.55	12.03	12.05	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 22	Honda Cadet	Super Heat	12.15	12.23	12.25	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 23	Senior Rotax	Super Heat A	12.35	12.43	12.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 24	Senior Rotax	Super Heat B	12.55	13.03	13.05	Duration 10 minutes + 1 lap

The top 34 after final intermediate classification qualify for final (O Plate) – please refer to Supplementary Regulation 8.6



# 2024 British 0 Plate ROTAX. 29th-31st March, Whillton Mill Kart Club

MicroMax UK | MiniMax 950 | Junior Rotax | Senior Rotax | Honda GX200

Official Timetable for Rotax & Honda O Plate

Whilton Mill



29-31 March 2024

**Sunday Continued** 

Break 13.25 – 14.00

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 26	Mini Max 950	O Plate	13.50	13.58	14.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 27	Junior Rotax	O Plate	14.20	14.28	14.30	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 28	Micro Max	O Plate	14.50	14.58	15.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 29	Honda Cadet	O Plate	15.20	15.28	15.30	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 30	Senior Rotax	O Plate	15.50	15.58	16.00	Duration 12 minutes + 1 lap

#### **Competitor No**

• There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class, plus winning Mechanic.

Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.



The Wera Tools British Kart Championships and Rotax O Plate will feature in the FIA International Karting Ranking for the first time in 2024, a computerised global ranking system offering an opportunity for British Kart Championship drivers to be propelled onto the world's stage.

This ranking gives an overall view of a driver's performance regardless of the category<sup>\*</sup> in which they compete within the BKC. It's an additional opportunity to reward drivers through an overall global ranking that gives priority to consistency of performance throughout the year, as the eight best results are taken into account and a prestigious trophy at the end of year prize giving ceremony.

In 2023 over 2000 drivers were classified globally in some of the most competitive championships in the world and the winner was none other than BKC graduate Lewis Wherrell. All drivers that are entered for the BKC in eligible classes are automatically entered into the ranking system.

